Някои здравословни проблеми могат да бъдат много подли — може да изглеждат

...
Някои здравословни проблеми могат да бъдат много подли — може да изглеждат
Коментари Харесай

10 промени в тялото ви, които могат да разкрият много за вашето здраве

Някои здравословни проблеми могат да бъдат много подли — може да наподобяват като нещо просто и да не ви тревожат задоволително, с цел да се почувствате принудени да проверите поне в ранните стадии. Лекарите споделят, че колкото по-рано хората схванат за проблемите, толкоз по-лесно ще бъде лечението, а в някои случаи ранните диагнози в действителност могат да спасят живота ви.

Ние имаме вяра, че е значимо да споделим на нашите читатели за признаци, които може да са индикации за нещо доста съществено. За всеки случай.

1. Издълбан език

Зъбчатият език е когато краищата на езика наподобяват като кора за къс. По принцип това значи, че езикът става по-голям от долната челюст. Освен в случай че не сте имали контузия на челюстта, това положение нормално се предизвиква от подуване. Подуването може да е резултат от няколко неща, а някои могат да бъдат лесно отстранени без посещаване на лекар, като да вземем за пример дехидратация.
Въпреки това, ако изпитвате и други признаци, като болки, конвулсии, косопад, ниско кръвно налягане и синини, това може да е признак на разстройство на щитовидната жлеза.

2. Черни линии по ноктите

© Depositphotos.com

Ноктите постоянно могат да опишат доста за здравето ни. Някои хора естествено имат доста дебели или тънки нокти, само че в случай че забележите някаква смяна в структурата или цвета им, би трябвало да ги ревизирате. Тъмните отвесни линии са едни от тях и могат да са знак за меланом. Ако нямате спомен да сте си удряли нокътя или нямате друго разумно пояснение, добре е да посетите доктор.

3. Потъмняване и удебеляване на кожата

© Depositphotos.com

Ако забележите кафяви или жълти петна, които са леко подути и се усещат като кадифе, се появяват на секторите, където кожата ви има гънки, под мишниците или шията, не подценявайте това. Това може да е симптом за инсулинова устойчивост и несъмнено би трябвало да го ревизирате по-рано, в сравнение с по-късно. Това може да е част от положение, при което тялото не реагира на инсулина по метода, по който би трябвало и може да докара до диабет вид 2.

4. Пъпки по линията на челюстта и брадичката

© Depositphotos.com

Под кожата имаме доста дребни жлези, които създават естествени масла, с цел да поддържат кожата ни в положително положение, и тези масла се движат нагоре през порите. Когато по някаква причина тези жлези създават повече мазнини, в сравнение с кожата ни може да понесе, порите се запушват. За дамите приемането на пъпки по линията на челюстта може да е симптом за хормонален дисбаланс — когато се създава прекалено много от мъжкия хормон, тестостерон, той подтиква тези мастни жлези.

5. Изтъняване на веждите

 © Depositphotos.com

С възрастта хората изпитват естествена загуба на коса, само че изтъняването на веждите може да е симптом на хипотиреоидизъм, положение на щитовидната жлеза. Ако щитовидната жлеза не работи вярно, тя може да създава прекалено много или не задоволително съответен хормон и и двете положения предизвикват изтъняване на косата по тялото. Ние губим коса от самото начало, това е натурален развой, само че новият напредък би трябвало да я размени. Когато производството на хормони е небалансирано, това въздейства върху разрастващата се нова коса в коренът й и косата, която е паднала, не се замества.

6. Пъпка, която не се лекува

© Depositphotos.com

От време на време получаваме пъпки. Някои от нас са по-големи късметлии от други, само че нормално пъпките са породени от запушени пори. Въпреки това, в случай че получите дребна „ перлена “ пъпка, която просто не изчезва в продължение на седмици и стартира елементарно да кърви, би трябвало да я ревизирате, защото може да е симптом на базоклетъчен карцином. Въпреки че звучи ужасно, този вид рак на кожата е минимум рисковият – пораства доста постепенно и може да се лекува относително бързо, изключително в случай че е диагностициран рано.

7. Необичаен напредък на косата за дамите

Ако косата ненадейно стартира да пораства в мъжка област, като да вземем за пример над устните, към брадичката или под пъпа, това може да е признак на синдром на поликистозни яйчници (PCOS), когато яйчниците порастват вследствие на хормонален дисбаланс. Имайте поради, че генетиката може да бъде и причина, тъй че първо проверете фамилните си фотоси.

8. Болка в пръстите

© Depositphotos.com

Удебелените, чувствителни пръсти могат да са признак за рак на белите дробове, бъбреците или гърдата. Когато туморите се развият, те освобождават някои сигнали в кръвния поток, които могат да подтикват метастази в костите, в това число пръстите, причинявайки болежка. Ако забележите удебеляване и отичане на пръстите си, проверете ги, постоянно е по-добре да сте в сигурност, в сравнение с да съжалявате.

9. Пожълтяване на кожата и бялото на очите

© Depositphotos.com

Жълтият цвят на кожата или бялото на очите е постоянно срещан кожен признак за проблеми с черния дроб. Очите нормално стават жълтеникави, тъй като в кръвта се натрупва химикал, наименуван билирубин. Определено би трябвало да посетите лекар незабавно щом забележите жълтия цвят, така като ранната диагноза може да предотврати съществени здравословни затруднения.

10. Тъмни кръгове под очите

 © Depositphotos.com

Тъмните кръгове под очите нормално са резултат от проблеми с метода на живот. Когато не спим задоволително, имаме лоша диета или нездравословен метод на живот, мастната тъкан към очите ни се трансформира и кожата ни става по-тънка. Въпреки че тези тъмни петна нормално не изискват здравна помощ, това е известие за вас, че би трябвало да се грижите по-добре за себе си.

Източник: aia.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР